ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Ποιά η Μέθοδος Αρπαγής του Εθνικού Πλούτου

Εξετάζοντας όλες τις πτυχές μιας κοινωνίας με στόχο να γίνει εύρυθμη (συνκοινωνία, οδική, αεροπορική, ναυτική, σιδηροδρομική) τηλεπικοινωνία (τηλεοπτική, ραδιοφωνική, τηλεφωνία - σταθερή και κινητή και διαδικτυακή) θα δούμε το εξής:

Συνεχίζοντας λοιπόν με την γνωστή μέθοδο του διαίρει και βασίλευε, ο άλλοτε εθνικός οργανισμός σιδηροδρόμων Ελλάδας μετατρέπεται σε ΟΣΕ ανώνυμη εταιρεία και διασπάται ξανά σε δυο θυγατρικές.

Η ανώνυμη εταιρεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., η οποία ιδρύθηκε στις 19.12.2005, αποτέλεσε κατά τη σύστασή της, θυγατρική εταιρεία της ΟΣΕ Α.Ε. σε ποσοστό 100%.

Από τις 1.1.2007 και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας απόσχισης κλάδου και εισφοράς του από τη μητρική εταιρεία ΟΣΕ Α.Ε., η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ανέλαβε τη λειτουργία και εκμετάλλευση όλων των μεταφορών (επιβατικών, εμπορευματικών, κλπ). Έκτοτε, λειτουργεί ως πλήρως ανεξάρτητη εταιρεία με ξεχωριστή διοίκηση και οργάνωση, σύμφωνα και με τις επιταγές της Κοινοτικής νομοθεσίας.

Η έδρα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. είναι στην Αθήνα, αλλά η εταιρεία διατηρεί γραφεία και επιχειρεί σε όλη τη γεωγραφική επικράτεια πλησίον του δικτύου της. Τον Ιούλιο του 2007 ολοκληρώθηκε η διαδικασία συγχώνευσης με απορρόφηση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. της εταιρίας ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ Α.Ε.(η οποία διαχειριζόταν τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο της Αθήνας), προσθέτοντας στο αντικείμενό της και τη διαχείριση και λειτουργία των προαστιακών γραμμών.

Τον Δεκέμβριο του 2008 η ΟΣΕ Α.Ε. μεταβίβασε το σύνολο των μετοχών που κατείχε επί του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. στο Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο κατείχε από τις 31.12.2008 το σύνολο των μετοχών (100%) της εταιρείας.

Τον Απρίλιο του 2013 μεταβιβάσθηκε και περιήλθε το σύνολο των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. κατά πλήρη κυριότητα στο ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΤΑΙΠΕΔ), κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου και έκτοτε το ΤΑΙΠΕΔ ήταν ο μοναδικός μέτοχος της εταιρείας.

Στις 18 Ιανουαρίου 2017 υπεγράφη, από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ferrovie dello Stato Italiane Group (FSI), η σύμβαση πώλησης του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε στην FSI, έναντι συνολικού τιμήματος ευρώ 45 εκατ. ευρώ. Στις 14 Σεπτεμβρίου 2017 ολοκληρώθηκε η πώληση και μεταβίβαση του 100% των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. στην FSI και εντάχθηκε στον ιταλικό όμιλο.

Έτσι διαμορφώνονται οι αλλαγές και απεικονίζεται με το παραπάνω διάγραμμα

Πάμε τώρα να δούμε και ακόμα κάτι:

Τον Απρίλιο του 2013 το σύνολο των μετοχών της εταιρείας περιήλθε κατά πλήρη κυριότητα στο ΤΑΙΠΕΔ και μέχρι το 2017 ήταν ο μοναδικός μέτοχος της εταιρείας. Τον Ιανουάριο του 2017, το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε την ιδιωτικοποίηση και παραχώρηση της στον όμιλο της FS Italiane έναντι συνολικού τιμήματος 45.000.000 ευρώ, η οποία ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο 2017.

Την 1η Ιουλίου 2022 η εταιρεία μετονομάστηκε από ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε Hellenic Train.

Βεβαίως άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι με τον ίδιο τρόπο εκποιούν την εθνική περιουσια οπως οι γυπες τα θηραματα τους. Όλοι αυτοι οι εθνικοι οργανισμοι στηθηκαν με κοπο ιδρωτα και αιμα του ελληνικου λαου, για να ερθουν οι "γυπες". 

Εδραίωσαν τις ανεξάρτητες αρχές (ΤΑΙΠΕΔ, ΑΑΔΕ, ΤΧΣ και πολλές άλλες δυστυχώς με την βοήθεια και των 5 κομμάτων της βουλής μας κυβερνούν με υπουργικές αποφάσεις και με προεδρικά διατάγματα. 

Ερώτημα: εμείς που δώσαμε τον πιο μεγάλο πολιτισμό στον κόσμο είμαστε τόσο άχρηστοι ούτως ώστε να μην μπορούμε να διαχειριστούμε την περιουσία μας??? 

Και να ξέρετε ότι η μόνη πραγματική εναλακτική λύση είναι αυτή που με την ένκριση του λαού θα πραγματοποιηθεί η 5η εθνοσυνέλευση για να γίνει η ανασυνκρότηση του κράτους σε όλα τα επίπεδα.

Θέλετε να μάθετε πως μπορεί να γίνει αυτο? Δείτε εδώ

Γιατί η πολιτεία κτίζεται από τους ίδιους τους πολίτες για να υπηρετεί τους ίδιους τους πολίτες και το όραμα της πραγματικής ελλήνων πολιτείας είναι σήμερα παρόν με ένα αξιακό σύστημα που έχει να εμφανιστεί στον πλανήτη μας εδώ και χιλιάδες χρόνια και που σήμερα είναι παρόν για την εφαρμογή του στην ελλήνων πολιτεία απ΄όπου θα απορρέουν όλοι οι νόμοι της πολιτείας και θα αποκατασταθεί το δίκαιο σε όλα τα πεδία και επίπεδα.

Επιμέλεια Σύνταξη: Στέφανος Παρασκευάς

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια