ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Πρωτοφανής κρίση, πλήττει ολόκληρη την Ευρώζώνη.


Βρισκόμαστε εν μέσω μίας πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης, που έχει πλήξει ολόκληρη την Ευρώζώνη. Μία κρίση, για την οποίαν υπεύθυνες εξολοκλήρου, είναι οι ηγεσίες της Ε.Ε., καθώς με τις αποφάσεις τους έχουν φέρει, και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς,  την ενεργειακή κρίση στην πόρτα των Ευρωπαίων πολιτών, όταν ο μέσος ετήσιος λογαριασμός ενέργειας είναι πλέον μεγαλύτερος από τους μηνιαίους μισθούς των χαμηλόμισθων εργαζομένων στην πλειονότητα των κρατών μελών της Ε.Ε., σύμφωνα με ανάλυση της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC)  εδώ
Το νέο αυτό ενεργειακό καθεστώς για τα νοικοκυριά,  ίσχυε για 8 κράτη μέλη το 2021. Ένα χρόνο μετά τα κράτη μέλη διπλασιάστηκαν και επεκτείνεται συνεχώς και αλλού στην Ευρωζώνη η ενεργειακή κρίση. Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες, που ευθύνεται, όπως μας λένε οι ειδικοί, για την κλιματική αλλαγή με ότι αυτό συνεπάγεται για τις πηγές ενέργειας που ήδη χρησιμοποιούμε, είναι η θεωρία για τις αυξημένες εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα οι οποίες ευθύνονται κατά μεγάλο ποσοστό για την κλιματική αλλαγή. Λέμε θεωρία γιατί, οι απόψεις διίστανται, και μάλιστα σε επιστημονικό επίπεδο. Ως δείγμα θα δώσουμε το παρακάτω
Όλοι μας στο σχολείο, διδαχτήκαμε στο μάθημα της Βιολογίας, μία βασική λειτουργία, που ουσιαστικά είναι ένας αέναος  κύκλος ζωτικής σημασίας, που αφορά τους ανθρώπους και τη σχέση τους με το περιβάλλον. "Ο Άνθρωπος για να μπορεί να ζει στον πλανήτη αναπνέει οξυγόνο εκπνέοντας διοξείδιο του άνθρακα (CO2)." Απ΄ την άλλη πλευρά του ιδίου νομίσματος θα πούμε, καθώς άνθρωπος και περιβάλλον είναι ένα και το αυτό, " Τα φυτά αναπνέουν διοξείδιο του άνθρακα εκπνέοντας το οξυγόνο". μία σχέση δισεκατομμυρίων ετών.  Μία αλληλεπίδραση απολύτως απαραίτητη και αναγκαία για την ίδια την ζωή στον πλανήτη μας.   Άραγε κατά πόσο μπορεί να ισχύει η θεωρία   ότι κινδυνεύουμε εμείς και το περιβάλλον μας από τις αυξημένες εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα;
Οι απόψεις διίστανται.


 ¨"Δοξείδιο του άνθρακα  εχθρός ΄ή φίλος ; 
Παρακευάς Αρσενίου       

Το οξύμωρο είναι ότι η απόφαση της Ευρώπης να ηγηθεί της προσπάθειας για ταχεία απανθρακοποίηση του ενεργειακού της συστήματος, εφαρμόζοντας μάλιστα επιθετική πολιτική για την μείωση της χρήσης του άνθρακα κυρίως στην ηλεκτροπαραγωγή, έχει μέχρι στιγμής αντίκτυπο μόνο στην Οικονομία των κρατών μελών.Έτσι την ίδια στιγμή που η Ευρώπη έχει δεσμευτεί για μείωση των εκπομπών άνθρακα, πληρώνοντας μάλιστα και βαρύ τίμημα λόγω της ενεργειακής κρίσης,
Κίνα και Ινδία όχι μόνο δεν περιορίζουν αλλά αυξάνουν σημαντικά τις εκπομπές τους, μηδενίζοντας επί της ουσίας το υποτιθέμενο κλιματικό όφελος από την ευρωπαϊκή κλιματική στρατηγική.

 

Στην Ευρώπη υπάρχουν 468 ενεργά εργοστάσια άνθρακα και χτίζονται ακόμη 27 Στην Κίνα υπάρχουν 2363 ενεργά εργοστάσια άνθρακα και χτίζονται ακόμη 1171, δηλαδή συνολικά θα φτάσει τα 3534 εργοστάσια άνθρακα Η Ινδία έχει ενεργά 589 εργοστάσια άνθρακα και χτίζει άλλα 446 δηλαδή θα φτάσει τα 1035 Σημειώνεται ότι η Κίνα εκτός από τα εργοστάσια άνθρακα εντός των συνόρων κατασκευάζει ακόμη 50GW νέων εργοστασίων άνθρακα σε χώρες όπως Βιετνάμ, Ινδονησία, Τουρκία, Μπαγκλαντές, Λάος κλπ. Δηλαδή η Κίνα όχι μόνο δεν περιορίζει την δική της κατανάλωση άνθρακα, αλλά αντίθετα εξάγει τεχνογνωσία και κεφάλαια επενδύοντας στην ανάπτυξη ανθρακικών εργοστασίων σε άλλες χώρες. Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας για την εξέλιξη της παγκόσμιας κατανάλωσης άνθρακα ανά περιοχή έως το 2024, που επικαλείται η μελέτη, καταγράφεται μια συνεχιζόμενη αύξηση της κατανάλωσης στην Κίνα, την Ινδία και την υπόλοιπη Ασία.

Ως προς τις επίσημες δεσμεύσεις για μείωση των εκπομπών άνθρακα, όπως επισημαίνει η μελέτη, από το σύνολο του G20, η Ε.Ε. των 27, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Μεγάλη Βρετανία και η Ιαπωνία έχουν δεσμευτεί για διαρκή μείωση των εκπομπών τους ώστε το 2050 να έχουν περάσει σε ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα. Αντίθετα η Κίνα θα συνεχίσει να αυξάνει τις εκπομπές της έως το 2030 και δεσμεύεται να τις μηδενίσει το 2060.

Δηλαδή, η Ευρώπη είναι καταδικασμένη να πληρώνει το βαρύ τίμημα της ενεργειακής μετάβασης χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα στη μεγάλη υποτιθέμενη μάχη κατά της κλιματικής κρίσης.
Για να ακριβολογούμε το μάρμαρο θα το πληρώσουν και πάλι μόνον οι Ευρωπαίοι πολίτες και μάλιστα πολύ ακριβά και δη στην Ελλάδα που είναι κι ένας από τους πιο πλούσιους ενεργειακά χώρους στην Ευρώπη κάτι που ουσιαστικά κάνει τους Έλληνες πολίτες ενεργειακά αυτάρκεις.
Αντ΄αυτού, οι πολιτικοί στην Ελλάδα΄, έχουν καταντήσει τους Έλληνες πολίτες, τους φτωχούς συγγενείς της Ευρώπης. Ξεπουλώντας παράλληλα γη και ύδωρ σε αρπαχτικά  αμφιβόλου ποιότητας και ήθους, όπου, όπως διαπιστώνουμε όλοι μας από τις περιβαλλοντικές καταστροφές που έχουν συμβεί και συνεχίζουν να συμβαίνουν, στη πατρίδα μας όλοι αυτοί που τους δίνουμε την  εντολή μας, όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται διόλου για το περιβάλλον, αλλά με την ατζέντα που ακολουθούν συμβάλλουν στις ακραίες κλιματολογικές συνθήκες, θαρρείς  κι αυτοί είναι κάτι άλλο, ζουν σε άλλον πλανήτη. Τώρα, οι μεγάλες πολιτικές μαριονέτες στη παγκόσμια σκηνή παίζουν ενεργειακά παιγνίδια σε βάρος της ανθρωπότητας για το ποιος   θα επικρατήσει έναντι  του άλλου.

Όταν  φτάνουμε στο έσχατο σημείο ,το νερό να γίνεται εμπόρευμα και να πουλιέται , που είναι η ίδια η ζωή μας, που εάν δε πιούμε νερό θα πεθάνουμε , όταν  η ενέργεια, περνάει σε ιδιώτες. που μπορούν να κόβουν το ρεύμα αφήνοντας τον κόσμο να παγώνει τον χειμώνα, τότε  τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. 
Ήδη έχουμε δει και ακούσει πολλές φορές είτε στις ειδήσεις αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να κόβουν το ρεύμα από οικίες λόγω απλήρωτων  λογαριασμών, όταν οι ίδιοι οιπολιτικοί με την κακοδιαχείριση των οικονομικών της χώρας μας, με την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος με την διαφθορά να είναι τρόπος  λειτουργίας τους, όπου με την ανικανότητα που τους διακρίνει, έχουν φέρει τον κόσμο σε απόγνωση, με την ανεργία να είναι στα ύψη, την αβεβαιότητα για το αύριο, τις τρομοκρατικές ειδήσεις που προβάλλονται από τα πληρωμένα φερέφωνα  τα ΜΜΕ, τότε είναι που λες δε πάει άλλο. 

Στην κυριολεξία νομοθετούν απάνθρωπους  νόμους  στερώντας το αναφαίρετο δικαίωμα που έχει κάθε ανθρώπινη ύπαρξη να διαβιώνει σε αυτόν τον πλανήτη  με τα  θεϊκά δώρα της δημιουργίας, τα οποία είναι άφθονα και είναι για όλους.  Όπως  είναι η ελεύθερη ενέργεια στον πλανήτη μας. Υπάρχουν  μορφές ενέργειας που δε μολύνουν και είναι ανέξοδες, π,χ.  το υδρογόνο , η  ηλεκτρομαγνητική ενέργεια και άλλες φυσικές πηγές, που δίνουν ποιότητα ζωής και είναι δωρεάν για τους πολίτες, πατέντες και καινοτομίες που αποκρύπτονται από την ανθρωπότητα, για να  την χειραγωγούν μέσω της ενεργειακής εξάρτησης.
Είναι ανήκουστο εν έτι 2022 να διακόπτεται το ρεύμα από οποιαδήποτε κατοικία που ζουν και   βιώνουν άνθρωποι. Εδώ παραβιάζονται κατάφωρα τα ανθρώπινα δίκαια και δικαιώματα, σε ένα ευνομούμενο Κράτος όλα αυτά  δε μπορεί να συμβούν. Το γεγονός ότι συμβαίνουν είναι η απόδειξη του μη ευνομούμενου κράτους που ζούμε. 


Οι πολιτικοί σχεδιασμοί όλων όσων κυβέρνησαν την Ελλάδα δεν αφορούσαν ποτέ την
 ευημερία των πολιτών και της Χώρας, παρά μόνο την διατήρηση αλλά και την θέσπιση νέων  μέτρων με σκοπό και σχέδιο  την διαρκή αφαίμαξη τους. Ποτέ και κανένας πολιτικός χώρος, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Σύριζα, και ποτέ κανένας πολιτικός, δεν έκανε τις απαραίτητες ενέργειες, τις απαραίτητες κινήσεις, την γνωστοποίηση πολύ σοβαρών Εθνικών  ζητημάτων  όπως είναι τα Οικονομικά αποθέματα που έχει η χώρα για τις δυνατότητες που μπορεί να αναπτύξει ώστε να έχει την ενεργειακή ισχύ και αυτάρκεια όχι μόνο για τους πολίτες αλλά και για τις βιομηχανίες, τα  εργοστάσια και οτιδήποτε μπορεί να αναπτυχθεί μέσα από κάθε δραστηριότητα. 

Βρισκόμαστε για ακόμη μια φορά, ως ελληνικό Έθνος, σε μία πολύ κρίσιμη καμπή της Ιστορίας μας, Καλούμαστε να ανιχνεύσουμε στο περιβάλλον μας εάν υπάρχει εκείνος ο υγιής χώρος, που θα μας προστατεύσει και θα μας επιτρέψει να αναπτυχθούμε ως Κράτος, εάν υπάρχουν οι ευκαιρίες που χρειαζόμαστε, εάν υπάρχουν τα κεφάλαια που απαιτούνται, για να υλοποιήσουμε τα αναπτυξιακά έργα που θα μας δώσουν  αξιοπρεπή θέση και στάση ζωής που αξίζει και δικαιούται κάθε άνθρωπος να έχει, και να επιλέξουμε με γνώθι σ΄εαυτόν να γίνουμε ενεργοί στα κοινά της πόλης και της Πολιτείας μας ώστε να είμαστε μέρος όλων των αποφάσεων.

Ένα είναι  σίγουρο,  ότι  οι άνθρωποι πρέπει να  ενωθούν και  να ενώσουν τις δυνάμεις τους 
ενάντια στη λαίλαπα που έχουν σχεδιάσει  οι επικυρίαρχοι. Αυτοί είναι λίγοι, χειραγωγούν τις δυνάμεις των πολλών. Εάν δε τους δώσουν οι πολίτες τις δυνάμεις τους αυτοί είναι αδύναμοι  σταματούν να υπάρχουν. Όλα κρίνονται από τις επιλογές μας.

Ελλήνων Συνέλευσις ο μοναδικός φορέας που εκπροσωπεί το Έθνος των Ελλήνων.
Τι μπορεί να γίνει από την επόμενη μέρα της Διακυβέρνησης της Ελλήνων Συνέλευσις στο ενεργειακό κομμάτι του Κράτους Δες Εδώ από τις Προγραμματικές Δηλώσεις του Φορέα του Έθνους των Ελλήνων  όπου δεσμεύεται στον Άρειο Πάγο να υλοποιήσει.


Αν θές να μάθεις με αποδείξεις πως η Ελλάδα μπορεί να περάσει στα χέρια των Ελλήνων  πάτησε ΕΔΩ

Πραγματικά γεγονότα με στοιχεία που δε τα χωράει το μυαλό σου ... ΔΕΣ ΤΑ ΕΔΩ!

Δες μοναδικά μυστικά να ξεκλειδώνονται μπροστά σου ... ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ


Επιμέλεια Σύνταξη : Πελαγία
 
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια